Lounais-Suomen avoimen datan palvelu avattu

Lounaisen Suomen avoimen datan palvelu on julkaistu osoitteessa Lounaistieto.fi. Tietopalvelusta löytyy tällä hetkellä yli 80 avointa tietoaineistoa mm. Turun kaupungilta sekä karttapalvelu, jossa avoimiin paikkatietoaineistoihin voi tutustua helposti ja nopeasti. Lounaistieto on lounaisen Suomen yhteinen ponnistus, joka kokoaa avoimen datan lisäksi myös esimerkiksi Varsinais-Suomen liiton ja ELY-keskuksen tuottamia tietopalveluita.

Lounaistieto on sovelluskehittäjille oikea aarrearkku, sillä alueen toimijoilta kerätyn datan lisäksi palveluun kootaan myös esimerkkejä, ideoita ja vinkkejä sen hyödyntämiseen sekä myös tietoa tapahtumista ja kilpailuista (mm. Open Southwest Finland Challenge). Palvelun kehittämisessä tehdään tiiviisti yhteistyötä Turun kaupungin ja muiden suurten kaupunkiseutujen kanssa.

Lounaistieto-palvelu jatkaa paikkatietoverkosto Lounaispaikan aloittamaan alueellisten tietovarantojen avaamista ja niiden hyötykäytön edistämistä. Alueellisen avoimen datan toiminnon kehittämistä rahoittaa 6Aika avoin data -kärkihanke, paikkatietoverkosto Lounaispaikka sekä Varsinais-Suomen liitto.

Tervetuloa tutustumaan lounaissuomalaiseen avoimuuteen!

info(at)lounaistieto.fi
www.lounaistieto.fi