Open Finland Challenge voittaja 2015 on avoin käsite!

Open Finland Challenge -voitto kahden kauppa

Open Finland Challenge voittaja 2015 selviää juontaja Teemu Ropponen avullaVoittaja poikkeaa käsitteenä aiemmista Apps4Finland-kilpailuista, sillä voiton jakoivat vuonna 2015 tasaäänin kaksi mahtavaa kilpailutyötä: Miils ja The Flow Towards Europe!

Open Finland Challenge jatkoi vahvoja Apps4Finland-perinteitä ja silti onnistui uudistumaan merkittävästi. Kilpailutöitä tuli vuonna 2015 yli 150 kappaletta, joten Open Knowledge Finlandilla ja toiminnanjohtaja Teemu Ropposella onkin tänä vuonna ollut erityisen merkittävä rooli Suomen avoimen datan ekosysteemin rakentamisessa.

Kilpailuun osallistui valtava kirjo eri tyyppisiä avointa dataa soveltavia töitä, joista merkittävällä osalla on liiketoiminnallista potentiaalia. Gaalassa saimme kuulla puheenvuoroja yhteiskuntaamme muuttavilta tiimeiltä, joista useasta kuulemme varmasti vielä lisää niin yhteiskunnallisina vaikuttajina kuin liiketoiminnallisina menestystarinoina.

Lue Open Knowledge Finlandin artikkeli kilpailusta OKFFI:n sivuilta.

Maailma valloitetaan vatsan kautta

Vahvimman osoituksen liiketoiminnallisesta suunnittelusta ja pisimmälle viedystä markkinoiden kartoituksesta osoitti kilpailun voiton jakanut Miils. Tiimin tekemä sovellus on beta-vaiheessa ja sen avulla jokainen pystyy jo nyt suunnittelemaan itselleen ruokavalion juuri omiin tarpeisiinsa. Miilsin käyttöliittymä on jo nyt miellyttävä ja ravintoarvojen vertailu on helppoa. Miils on tunnistanut jo useita yhteistyökumppaneita mm. Yhdysvalloista, joiden avulla he pystyvät toimittamaan sovelluksen käyttäjille heidän haluamansa ruuan esimerkiksi kotiin kuljetettuna.

25 ihmistä pikselissä

Ajankohtaisin yhteiskunnallinen vaikutus tulee eittämättä maahanmuuttovirtojen visualisointisovelluksesta The Flow Towards Europe. Tiimi on lähestynyt visualisointia yhdistämällä aktiivisen ja interaktiivisen visualisaation elementtejä toisiinsa ja lopputulos on informatiivisen tiedon lisäksi tunteita herättävä, hauska sekä visuaalisesti miellyttävä. Tiimi on tunnistanut käyttöliittymän helppouden tärkeyden niin itse interaktiivisuudessa kuin visualisointien jakamisessa ja niiden leviämisessä. Tiimi osoitti hyvän idean lisäksi siis merkittävää kyvykkyyttä toimia menestyksen edellytysten vaatimalla tavalla.

Kilpailun tärkeys huomataan ja jatkoa seuraa!

Open Finland Challenge 2015 puhuja Olli-Pekka HeinonenValtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen puhui gaalassa avoimen datan ekosysteemin tärkeydestä Suomelle ja vahvisti, että suuntamme DataBusiness.fi:ssä on oikea!

Kuulimme gaalan yhteydessä myös liiketoiminnallisista mahdollisuuksista, joihin löytyy tukea niin DataBusiness-porukastamme kuin muista organisaatioista. Keräämme mm. listaa Suomen avoimen datan yrityksistä ja ilmoittautumalla 16.12. mennessä pääsee mukaan vientipotentiaalikartoitukseen!

Onnea voittajille! Suuri kiitos kisasta Open Knowledge Finlandille sekä kaikille kisan mahdollistaneille kumppaneille!