Potkua rajapintakehitykseen

Suomen kuusi suurinta kaupunkia avaavat yhdessä kolme rajapintaa: resurssienvarausrajapinnan, palauterajapinnan ja päätösrajapinnan. Tule mukaan kehittämään ja hyödyntämään niitä.

Rajapinnat ovat määrittelyvaiheessa, ja testikäyttöön ne saadaan vuonna 2016. Rajapinnat harmonisoidaan niin, että ne toimivat yhteneväisesti joka kaupungissa.

Resurssienvarausrajapinnan kautta saa tietoa kaupunkien tilojen varaustilanteesta. Tiloja voi myös varata: tulevaisuudessa esimerkiksi liikuntapalveluja välittävä yritys voisi tarjota asiakkailleen kootun valikoiman sulkapallokentistä, riippumatta siitä ylläpitääkö niitä kaupunki vai yksityinen palveluntarjoaja.

Palauterajapinnan kautta kaupungille voi jättää palautetta, mutta myös hakea palautteita ja seurata niiden etenemistä. Tietoja voi käyttää esimerkiksi datajournalismissa.

Päätösrajapinnan kautta pääsee näkemään päätökset, tulevaisuudessa toivottavasti jo valmisteluvaiheessa. Tietoa voi hyödyntää esimerkiksi liiketoiminnan suunnittelussa.

Mitä muita käyttötapoja keksit? Millaista tietoa haluaisit rajapinnasta ulos? Tule mukaan kehittämään rajapintoja, jotta saat niistä juuri sen hyödyn mitä tarvitset.

Ota yhteyttä:
annukka.varteva(at)forumvirium.fi

aapo.rista(at)forumvirium.fi

Lisätietoa rajapinnoista:
https://forumvirium.fi/kuutoskaupunkien-rajapintayhteistyo-kohti-laajempia-markkinoita

Lue myös artikkelimme rajapinnoista:
http://databusiness.fi/2015/09/22/ah-rajapintoja/