Tutustu datan soveltamismahdollisuuksiin kuutoskaupunkien avoimen datan DataBusiness-kiertueella!

DataBusiness-kiertue esittelee avoimen datan ja rajapintojen soveltamista liiketoiminnassa. Jokainen kaupunki on valinnut itselleen teeman aina matkailusta 3D-mallinnukseen asti. Avoimia rajapintoja esitellään kaupunkien valitsemien teemojen avulla.

Open Knowledge Finland ry (OKFI) on yhteistyökumppanina esittelemässä avointa dataa menestyksekkäästi hyödyntäneitä yrityksiä niin Suomesta kuin muualta maailmalta.  Kiertueen keskeisenä osana on myös mielenkiintoiset yrityspuheenvuorot.

Kaupunkien tarkemmat ohjelmat ja ilmoittautumislinkit päivitetään DataBusiness.fi-sivuston tapahtumakalenteriin kaupunkikiertueen edetessä. Seuraa meitä myös Twitterissä @databusinessfi ja FaceBookissa Databusiness.fi

 

Tutustu teemoihin ja ilmoittaudu tapahtumiin:

Kiertueen aikataulu

23.5. Mitä data mahdollistaa matkailualalla, pääkaupunkiseutu @AllasSeaPool

14.6. Avoin data kaupunkiympäristössä, Oulu @Technopolis, Upswing, Elektroniikkatie 3.

13.9. 3D-mallinnus ja kaupunkisuunnittelu, Turku @SparkUp

4.10. Avoin data ja liikenne, Tampere (ilmoitetaan myöhemmin)

 

Lue lisää aiheista:

Miksi matkakohteiden ja yritysten pitää käydä avaamaan dataa

Avoimella datalla uusia ideoita matkailutarjontaan

Virtuaalikaupunkimalli Oulusta

DataBusiness Challenge voittajat

Kohti älykästä kaupunkia

Kaupunkitilan luova käyttö

 

Tilaisuuden järjestää 6Aika Avoin Data -kärkihanke, jossa Suomen kuusi suurinta kaupunkia (Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu) avaavat dataa ja rajapintoja, jotta syntyisi mahdollisuuksia uudelle liiketoiminnalle. Kärkihanke kuuluu 6Aika-kaupunkistrategiaan, jossa Suomen suurimmat kaupungit pyrkivät yhteisvoimin kohti avoimia ja älykkäitä palveluja.
Lue lisää datapohjaisesta liiketoiminnasta: databusiness.fi

 
Yhteistyössä Open Knowledge Finland ry (OKFI)  www.okf.fi Twitter: @okffi, Facebook: https://www.facebook.com/OKF.Finland/