Uusia kaupunkeja Open & Agile Smart Cities -verkostoon

Kansainvälinen OASC -verkosto luo perustan datapohjaiselle yhteistyölle, jolla edistetään yhteentoimivia ratkaisuja, yritysten liiketoimintamahdollisuuksia ja älykkäiden kaupunkien syntymistä. Verkosto lanseerattiin keväällä 2015 ja mukaan on liittynyt pitkin matkaa lisää kaupunkeja. Uusimmat verkostokaupungit tulevat Iso-Britanniasta (Bristol, Leeds & Manchester), Kroatiasta (Dubrovnik, Sibenik & Split), Bosnia ja Hertsegovinasta (Mostar, Sarajevo & Tusla). Yhteensä OASC-verkostoon kuuluu 75 kaupunkia 15 eri maasta.

Verkoston toimintaa ohjaa kaupunkien välinen yhdessä tekeminen ja kokeileminen. Tarkoitus on mahdollistaa yhteisillä standardeilla ja periaatteilla älykkäiden kaupunkisovellusten ja -ratkaisujen kehittäminen kerralla useampaan kaupunkiin. Suomessa vastaavanlainen yhteistoiminta on aloitettu jo kuuden suurimman kaupungin kesken ja nyt mallia levitetään kansainvälisesti verkoston kautta.

Seuraavat OASC-verkoston tapahtumat ovat:

  • OASC Strategy Forum Brysselissä 9.12.2015, jolloin verkoston strategiaa hiotaan verkostokaupunkien ja EU-komission toimesta. Agendalla ovat tuolloin verkoston rahoitus, kansalliset ohjeistukset sekä tekninen yhteiskehitys.
  • Connected Smart Cities -konferenssi 21.1.2016 Brysselissä, jonka verkosto järjestää osana Euroopan älykkäiden kaupunkien viikkoa (18.-22.1.2016). Konferenssi on julkinen tapahtuma. Ohjelmasta lisätietoa tammikuussa.
oasc-cities-3rd-wave

OASC-verkostoon kuuluvat maat ja kaupungit 11/2015.

Lisätietoa verkostosta: www.oascities.org
Verkoston lanseeraustiedote: 6aika.fi/open-agile-smart-cities-verkostosta-vauhtia-avoimen-datan-standardointiin