Haasteet

Kehitä kaupunkilaisen arkea ja kaupungin toimintaa

Työt pitää toteuttaa soveltuvaksi seuraaviin haasteisiin: Aktiivinen kaupunkilainen ja Toimiva kaupunki. Kilpailuun voi osallistua toimivalla avointa dataa hyödyntävällä digitaalisella sovelluksella tai toteutuskelpoisella palvelu- tai sovelluskonseptilla. Kaupungit ovat koostaneet ideointia varten myös ideatärppejä Löydä Idea -sivulle.

Arviointikriteerit ja palkinnot

Kilpailutöiden arvioinnissa korostuvat mm. käyttäjälähtöisyys, käyttöliittymän laatu ja toimivuus, taloudellinen kestävyys sekä aineistojen luova hyötykäyttö. Ratkaisulla toivotaan olevan myös liiketoimintapotentiaalia. Palkintokategoriat ovat molemmissa päähaasteissa seuraavat: Luovin konsepti, Innovatiivisin sovellus ja Ratkaisu jolla on paras liikepotentiaali. Palkintosummat ovat 6*1500€.

luovin

innovatiivisin

liiketoiminta

Aktiivinen kaupunkilainen

Haasteessa haetaan ratkaisuja, jotka edistävät aktiivisen kaupunkilaisen elämää sekä osallistumista kaupungin toimintaan.

Miten arjen ja vapaa-ajan toimia voidaan kehittää?

Miten saadaan eri ryhmät osallistumaan kaupungin päätöksentekoon? Miten markkinoida kaupunkia ja sen tapahtumia ja palveluita? Miten saadaan esille kaupungeissa lymyävä tietotaito ja osaaminen? Jaossa tässä teemassa on yhteensä 3*1500€.

Katso video ja saa siitä intoa ideointiin!

Toimiva kaupunki

Kaupunki on organismi joka tuottaa tietoa, tekee päätöksiä sen perusteella ja tuottaa palveluita kaupunkiekosysteemiin ja kansalaisille

Miten avoimella tiedolla voidaan tehdä parempia päätöksiä?

Tai kehittää kestävää ja toimivaa kaupunkia ja saada uutta tietoa kaupungin toimivuudesta? Kehitä konsepti tai sovellus, jossa tiedolla johtamista voidaan kehittää kaupungeissa ja parantaa organisaatioiden toimintaa. Haasteessa on jaossa 3*1500€.

Katso myös video toimivasta kaupungista.