Esitteet

Kuutoskaupunkien kokemukset ja opit on koottu esitesarjaan. Sarja on suunnattu sekä yrityksille että kaupungeille ja kunnille. Lataa omasi tältä sivulta!

Esitesarja täydentyy loppuvuodesta oppailla, joissa kuvataan kaupunkien ja yritysten yhteistyötä sekä avoimen datan käyttöä liiketoiminnassa.

Avoimet ja yhtenäiset rajapinnat

Rajapintaesitteessä kuvataan konkreettisesti rajapinnat, joita kaupungit ovat avanneet ja harmonisoineet yhdessä. Esitteessä kerrotaan myös, miksi avoimet rajapinnat ovat tärkeitä ja mitä kaupungit, yritykset ja sovelluskehittäjät voivat saada niistä irti. Esitteestä löytyy myös ohjeita ja vinkkejä avoimen rajapinnan kehittämiseen ja käyttöönottoon.

Lataa tästä:

Kuutoskaupunkien suositukset avoimista rajapinnoista

Suosituksissa kuvataan, millaisia asioita kaupunkien tulee ottaa huomioon, kun ne suunnittelevat palveluihinsa avoimia ohjelmointirajapintoja. Rajapintasuosituksia voidaan käyttää kaupunkien strategisten linjausten, periaatteiden ja ohjeiden rinnalla. Suosituksissa otetaan kantaa muun muassa rajapinnan laatuun, palvelulupaukseen, lisensseihin, yhdenmukaistamiseen ja teknisiin asioihin. Suosituksissa on myös muistilista rajapinnan avaajalle.

Lataa tästä:

Kuutoskaupunkien API-työkalupakki

API-työkalupakki on tarkoitettu luettavaksi Kuutoskaupunkien suositukset avoimista rajapinnoista -esitteen kanssa. Suosituksissa valotetaan rajapintoja, niiden merkitystä osana kaupunkien palvelutarjontaa sekä rajapintoihin liittyviä tavoitteita ja toimenpiteitä. API-työkalupakki pureutuu astetta tarkemmalla tasolla tärkeimpiin asioihin, joita avoimen rajapinnan toteutuksessa on otettava huomioon. Tarkoituksena on tarjota kaupungin työntekijöille tukea hankinnan tekemiseen.

Lataa tästä: