Open Data Afterwork tuli jäädäkseen

Open Data Afterwork -tilaisuus keräsi turkulaiseen Panimoravintola Kouluun torstaina iltapäivällä noin 20 avoimesta datasta kiinnostunutta osallistujaa. Tilaisuus järjestettiin ensimmäistä kertaa ja kokeilevalla otteella, jonka vuoksi iltapäivän ohjelma oli hyvin vapaamuotoinen.

Keskustelulle ja verkostoitumiselle oli selvästi tilausta, sillä puheensorina oli jatkuvaa. Osallistujat olivat enimmäkseen itsensä työllistäjiä, mutta paikalla oli myös yritysten ja julkishallinnon edustajia.

Saadun palautteen mukaan ihmiset pitivät vapaasta keskustelusta, mutta sen lisäksi halutaan kuulla myös lyhyitä valmisteltuja esityksiä ajankohtaisista asioista. Jatkossa annetaan myös osallistujille mahdollisuus esitellä omia ideoitaan.

Kommenttien myötä seuraaviin tilaisuuksiin valitaan ajankohtaisia teemoja ja niihin liittyen valmistellaan lyhyet alustukset. Ideana on, että osallistujat voivat itse valita itseään kiinnostavan ”pöytäryhmän”, jolloin jokaisessa kokoontumisessa olisi tilaa myös vapaamuotoiselle keskustelulle.

Open Data Afterwork järjestetään elokuusta alkaen kerran kuukaudessa. Seuraavat ajankohdat ja paikat voi jo nyt laittaa kalentereihin:
 25.8. Panimoravintola Koulu (aiheina mm. Linked events -tapahtumarajapinta ja datavisualisointi)
– 15.9. SparkUp Turku (aiheena mm. Databusiness Challenge -sovelluskehityskilpailu)

Tapahtuman markkinoinnissa hyödynnettiin Meetup ja Facebook -yhteisöpalveluja. Jatkossa tapahtumista tiedotetaan myös Lounaistiedon uutiskirjeen ja organisaatioiden omien viestintäkanavien kautta.

Open Data Afterwork -tilaisuudet kuuluvat 6Aika avoin data ja rajapinnat -kärkihankkeeseen, jossa ovat Turun seudulta mukana Turun kaupunki, Turku Science Park Oy ja Varsinais-Suomen liitto.

 

Juha Pulmuranta

Hankesuunnittelija

Juha Pulmuranta edistää datan avaamista ja sen hyötykäyttöä Turun seudulla ja muualla Lounais-Suomessa. Työssä apunaan hänellä on loistava tiimi, 6Aika-yhteistyö ja aluetietopalvelu Lounaistieto.fi.

Lounaispaikka

Lounaispaikka on lounais-Suomen alueella toimiva paikkatietoyhteistyöverkosto. Se ylläpitää alueellista karttapalvelua, kehittää alueen toimijaverkostoa ja järjestää alan tapahtumia.