Digiroad, avoin tiedata koko Suomesta - vain klikkauksen päässä!

Kehität mobiilisovellusta. Open Street Mapista löytyy tiestödataa, muttei kenties juuri haluamaltasi alueelta? Rakennat karttapalvelua. Google Maps palvelee Suomessakin, mutta onko Googlella riittävää paikallistuntemusta?

Tässä ratkaisu: vaihda Digiroadiin!

Digiroad on kattavin avoimesti saatavilla oleva tieaineisto Suomen tie- ja katuverkosta. Digiroad sisältää tie- ja katuverkon sijaintitiedon sekä tärkeimmät ominaisuustiedot, kuten esimerkiksi kadunnimet, nopeusrajoitukset, joukkoliikenteen pysäkit ja kääntymisrajoitukset sekä lisäksi mm. vaarallisten aineiden kuljetusten rajoitukset.

Digiroadilla on pitkä historia avoimena aineistona. Digiroad luotiin jo reilu 10 vuotta sitten, ja se on Suomen ensimmäisiä julkishallinnon avoimia datalähteitä. Jatkuvan kehitystyön myötä aineisto palvelee sen lataajaa ja hyödyntäjää entistä paremmin. Aineisto päivitetään verkkoon useamman kerran vuodessa. Osan Digiroad-aineistosta saat käyttöösi myös suoraan rajapinnasta.

Digiroadin tiestön keskilinjageometria osoitteineen tulee suoraan Maanmittauslaitokselta. Kunnat ja ELY-keskukset puolestaan päivittävät aineistoa ominaisuustietojen osalta. Viranomaistyönä tuotettu, Liikenneviraston tarjoama Digiroad-tuote on sisällöltään luotettavaa ja varmistettua. Kehitämme palvelua jatkuvasti.

Digiroad-aineisto on oiva apu myös paranneltaessa tai tarkennettaessa omia tai muiden tuottamia aineistoja. Voit käyttää sitä esimerkiksi Googlen tai Open Street Mapin kartta- aineistojen kanssa kansainvälisiä kartta-aineistoja luotaessa.

Myös navigaattorivalmistajat käyttävät Digiroadia palvelujensa referenssiaineistona. Verkkosivuiltamme löydät tietoa siitä, mitkä yritykset jo hyödyntävät Digiroadia palveluissaan.

Liity Digiroad-verkostoon ja tule keskustelemaan sekä jakamaan ajatuksia Digiroadin käytöstä ja hyödyntämisestä Slack-kanavallemme! Digiroad-tiimi auttaa mielellään kaikissa Digiroadia koskevissa kysymyksissä.

Tule mukaan ja innostu Digiroadista!

info@digiroad.fi
Digiroad-aineisto Liikenneviraston latauspalvelussa:
https://extranet.liikennevirasto.fi/latauspalvelu
Digiroad-rajapinta:

www.liikennevirasto.fi/avoindata/digiroad/aineisto

Digiroad

Avointa dataa Suomen tiestöstä - kattavasti, monipuolisesti ja luotettavasti. Digiroad-tietopalvelusta vastaa Liikennevirasto.