Info

DataBusiness.fi nostaa esiin dataan perustuvaa yritystoimintaa ja antaa ideoita datan soveltamiseen. Blogissa kerromme avoimen datan käytön kehityksestä ja mielenkiintoisista datalähteistä. Sivustolla sekä DataBusiness.fi-uutiskirjeessä kerromme ajankohtaisista avoimen datan asioista meiltä ja maailmalta: kuulet tuoreista data-avauksista, yrityksistä, sovelluksista ja tapahtumista. Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi!

Avoin data tarjoaa pääsyn julkiseen tietoon ja toimii yrityksille ja kehittäjille raaka-aineena uusille palveluille ja sovelluksille ja sitä kautta liiketoiminnalle. Lue lisää tiedon rikastamisesta avoimella datalla. DataBusiness.fi:n taustalla olevat kuutoskaupungit (Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu) avaavat yhteistyössä tietovarantojaan mahdollisimman laajasti avoimeksi dataksi sekä luovat toimintaympäristöä datan tuottajien ja hyödyntäjien välille. Tätä työtä tehdään vuosina 2014-2017 yhteisen Avoin data ja rajapinnat -kärkihankkeen alla.

Tavoitteenamme on synnyttää Suomeen uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja avoimen datan avulla. Tavoite pyritään toteuttamaan tukemalla yrityksiä avoimen datan hyödyntämisessä. Yhteisövastaavamme toimivat yritys-, korkeakoulu- ja yhteisörajapinnassa tarjoten neuvontaa avoimen datan käyttämiseen. Järjestämme yrityksille koulutuksia, joissa keskitytään esimerkiksi avoimen datan hyödyntämiseen tarvittavien työkalujen käyttöön. Tarjoamme avointa dataa hyödyntäville yrityksille useita eri mahdollisuuksia näkyvyyden saamiseksi sivustollamme sekä järjestämissämme tapahtumissa. Lue lisää palveluistamme.

Avoin data ja rajapinnat -kärkihanke kuuluu 6Aika – Avoimet ja älykkäät palvelut kestävän kaupunkikehityksen strategiaan. Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto, Suomen valtio, kuutoskaupungit sekä muut hankekumppanit.

Avoimen datan lähteitä: