Palvelumme

Työskentelemme datapohjaisen liiketoiminnan vauhdittamiseksi Suomessa ja edistämme erityisesti avoimen datan hyödynnettävyyttä yritystoiminnassa. Tarjoamme yrityksille ja muulle yhteisölle maksuttomia yritys- ja kehittämispalveluja, joista osa on esitelty tällä sivulla.

Ota yhteyttä  ja katsotaan kuinka voisimme olla avuksi toiminnassanne!

Koulutus ja valmennus

DataBusiness Sparraus yrityksille ja kehittäjille

Oletko pohtinut, mitä avoimella datalla olisi annettavana sinun liiketoiminnallesi? DataBusiness Sparraus on yhteisideointia erityisesti avoimen datan hyödyntämismahdollisuuksista. Se sopii niin kehittäjille, yrityksille kuin yrittäjäksi aikoville.

Puolen päivän mittaisen sparrauksen tuloksena syntyy selvitys siitä, millainen potentiaali yritykselläsi tai tiimilläsi on hyödyntää avointa dataa. Lisäksi verkotamme yrityksiä teemakohtaisesti kaupunkien ja muiden toimijoiden kanssa erilaisten yhteisten kehittämis- ja pilotointimahdollisuuksien löytämiseksi.

Ota yhteyttä!

DataBusiness-oppilaitosyhteistyö

Kaipaatko kursseillesi tuoreita näkökulmia ja kosketuspintaa oikeaan liike-elämään? Me voimme tarjota avoimeen dataan liittyvää sisältöä sekä soveltamistehtäviä, kuten ajankohtaisia kaupunkihaasteita.

DataBusiness-oppilaitosyhteistyön tuloksena voi olla yhtä hyvin konkreettinen sovellus kuin käyttäjätutkimukseen perustuva konsepti. Mukana voi olla myös yrityskumppaneita. Lisäksi pyrimme tukemaan opinnäytetöiden jatkokehitystä esittelemällä niitä kaupungeissa ja kehittämisyhteisöissä.

Olemme tehneet useita kurssitoteutuksia muun muassa seuraavien yhteistyötahojen kanssa:

  • Pääkaupunkiseutu: Laurea ammattikorkeakoulu, Metropolia ammattikorkeakoulu, Helsingin yliopisto, Aalto yliopisto
  • Tampere: Tampereen yliopisto, Teknillinen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Turku: Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu
  • Oulu: Demola Oulu, Oulun ammattikorkeakoulu, Oulun yliopisto

Ota yhteyttä!

Näkyvyys ja verkostoituminen

DataBusiness-näkyvyyspalvelut

Haluatko näkyvyyttä liiketoiminnallesi ja kuuluvuutta näkemyksillesi? Tarjoamme avointa dataa hyödyntäville yrityksille mahdollisuuden saada näkyvyyttä sivustollamme sekä järjestämissämme tapahtumissa.

  • Yritysesittelyssä voit kertoa yrityksestäsi ja siitä, miten olette hyödyntäneet avointa dataa omassa liiketoiminnassanne. Ehdota yritystäsi sivustolle tästä.
  • Showcase-osiossa voit tuoda esiin konkreettiset avoimen datan tuotteesi, kuten sovellukset tai palvelut. Ehdota showcaseasi sivustolle tästä.
  • Blogissa julkaisemme kirjoituksia avoimen datan mahdollisuuksista, haasteista ja yllättävistä löydöistä. Myös sinun näkemyksesi on tervetullut!
  • Otamme sinut mielellämme mukaan tapahtumajärjestelyihimme ja tarjoamme mahdollisuuden puheenvuorolle.

Ota yhteyttä!

DataBusiness Cafe

Oletko järjestämässä tapahtumaa, johon haluat avoimeen dataan liittyvää sisältöä? Databusiness Cafe on verkostoitumistilaisuus, jonka voit tilata tapahtumaasi maksutta. Kahvittelun lomassa kerromme avoimesta datasta ja sen hyödyntämismahdollisuuksista.

Databusiness Cafe sisältää tilaisuuteen räätälöityjä demoja avoimen datan sovelluksista. Se voi myös olla itsenäinen tapahtuma, jossa pääasiana on yhteisen kiinnostuksen jakaminen, uudet kohtaamiset ja tietenkin rento meininki hyvän kahvin kera.

Voit myös pyytää asiantuntijan puhumaan tilaisuuteesi avoimen datan hyödyntämisestä.

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä, kun haluat sparrausapua avoimen datan hyödyntämisestä liiketoiminnassa, keskustella oppilaitosyhteistyöstä tai olet esimerkiksi kiinnostunut avoimen datan tapahtumakumppanuuksista.

Pääkaupunkiseutu (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen)
hri@hel.fi

Oulu
avoindata@ouka.fi 

Tampere
avoindata@tampere.fi

Turku
avoindata@turku.fi