Blindsquare

Blindsquare on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä, ellei menestynein ja palkituin, suomalainen hyötykäyttöön tarkoitettu mobiilisovellus. Se auttaa sokeita ja näköesteisiä navigoimaan omatoimisesti ja itsenäisesti.

MIPsoftin ja Ilkka Pirttimaan Blindsquare kuvailee puhesyntetisaattorilla käyttäjälleen ympäristöä, ilmoittaa kiinnostavista kohteista ja risteyksistä kuljettaessa ja se toimii myös esimerkiksi junassa. Appia voi käyttää pitkälti kuulokkeilla tai Bluetooth-kaiuttimilla tarvitsematta käyttää kosketusnäyttöä.

Blindsquare perustuu laitteen GPS-paikannukseen hyödyntäen Foursquaren and Open Street Mapin avointa dataa. Se päättelee käyttäjän kannalta hyödyllisimmän informaation ja kertoo paikat selkeällä puhesyntetisaattorilla. Suosikkikohteet voi tallentaa iCloudiin, jolloin paikkatieto on saatavilla kaikilla laitteilla.

Blindsquare on saatavilla 22 kielelle, kuten englanti, espanja, ranska, arabia, japani ja suomi. Sitä voi käyttää iPhonella ja iPadilla ja ansaintalogiikkana on kertaostos App Storessa.

Miten avointa dataa on hyödynnetty?

Blindsquare perustuu laitteen GPS-paikannukseen hyödyntäen Foursquaren and Open Street Mapin avointa dataa.

Vieraile sivustolla