CityTree

Green City Solutionsin visio on lievittää ilmanstonmuutosta ja taistella ilmansaasteita vastaan älykkään teknologian avulla. Yrityksen tuote on ”kaupunkipuuksi” nimetty viherseinä, joka vähentää lähialueen ilman epäpuhtauksia jopa 275 normaalin puun verran. CityTree yhdistää äkkiseltään epätodennäköisen parivaljakon, sammaleen ja Internet of Thingsin kokonaisuudeksi, joka tekee suurkaupungeissa hengittämisestä helpompaa.

Miten avointa dataa on hyödynnetty?

GCS käyttää avointa dataa sekä CityTreen ylläpitoon että on hyödyntänyt sitä myös markkinoinnissaan. Viherseinien toimintaa optimoidaan sää-, liikenne- ja kaupunkimalliaineistoilla. Näitä avoimia aineistoja käytetään yhdessä kaupunkipuiden sensorien keräämään datan kanssa.

Varhaisessa markkinointikampanjassaaan GCS esitti CityTreen tehokkuuden Aircare Tech -sivustollaan käyttämällä saksalaisen ympäristöorganisaatio Umwelt Bundesamt:in ilmanpuhtausmittausdataa. Jokaisessa CityTreessä on omat mittausanturinsa, ja näiden tuloksia pystyi vertaamaan Aircare Tech -palvelussa lähialueen muiden havaintoasemien tuloksiin. GCS on kehittänyt avoimen datan hyödyntämistä yhteistyössä Open Data Incubator Europen kanssa.

Vieraile sivustolla