CybelAngel

CybelAngel puolustaa yrityksiä kyberuhkilta. Yritys kerää reaaliajassa suuria määriä dataa syvästä ja pimeästä verkosta sekä IoT:sta. Tehokkaalla datan analysoinnilla tunnistetaan tietovuotoja, verkkohuijauksia ja väärennettyjen tuotteiden myyntiä.

Yksi CybelAngelin tavoista tunnistaa nimipalvelinhuijauksia perustuu avoimeen palvelinnimien saatavuuteen. Epäily osoitehuijauksesta ratkeaa tarkistamalla virallisesta nimipalvelinjärjestelmästä osoitteen oikea haltija. Yritys kertoo filtteröivänsä päivittäin yli miljardi DNS-kyselyä. DNS-huijaukset ovat yleistyneet viime vuosina UTF-8:n mahdollistaman kansainvälisen osoitenimikäytännön vuoksi, jossa selaimessa näkyvän osoitteen oikeellisuutta voi olla mahdoton arvioida ihmissilmällä identtisten eri kirjainjärjestelmien merkkien vuoksi.

Miten avointa dataa on hyödynnetty?

Kun on epäily sellaisesta väärään identiteettiin perustuvasta verkkohuijausyrityksestä, jossa jokin sivusto näyttää ja väittää olevansa jokin usein tunnettu ja luotettava sivusto tai yritys, Cybel Angel tarkistaa luotettavasta lähteestä sivun todellisen omistajan. Luotettavana lähteenä käytetään DNS-järjestelmää.

Vieraile sivustolla