Tulvavaroitus.fi

Toteutimme vuonna 2014 Varsinais-Suomen ELY-keskukselle Kokemäenjoen alueen tulvavaroituspalvelun. Viranomaisille ja kansalaisille tarkoitettu palvelu jakaa havainnollista ja helposti ymmärrettävää tietoa vesistöjen tulvatilanteesta.

Palvelun toteuttamisen lähtökohtana oli toimittaa käyttäjäystävällinen tulvien varoitus- ja ennustusjärjestelmä kansalaisten, viranomaisten ja teollisuuden tarpeisiin. Tulvavaroituspalvelu koostuu katselupalvelusta tulvavaroitus.fi sekä hälytyspalvelusta.

Katselupalvelu tarjoaa esimerkiksi veden korkeuteen ja virtaamaan liittyvää mittaustietoa, web-kameranäkymiä Kokemäenjoen varrelta sekä tulvatilanteen ja -ennusteen viiteen vuorokauteen asti. Hälytyspalvelun saa puolestaan käyttöönsä rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi. Tällöin on mahdollista luoda hälytyspisteitä käyttäjän haluamiin sijainteihin, jolloin sähköpostiin toimitetaan tarvittaessa tulvariskiin perustuvia herätteitä.

Tulvavaroituspalvelusta hyötyvät laajasti erilaiset kohderyhmät vakuutusyhtiöistä kansalaisiin sekä yrityksiin, joilla on tulvariskialueilla omaisuutta.

Palvelussa hyödynnetään Maanmittauslaitoksen joki- ja järviaineistoa.

Miten avointa dataa on hyödynnetty?

Tulvavaroituspalvelussa hyödynnetään Maanmittauslaitoksen joki- ja järviaineistoa.