Palvelut

Työskentelemme datapohjaisen liiketoiminnan vauhdittamiseksi Suomessa ja edistämme erityisesti avoimen datan hyödynnettävyyttä yritystoiminnassa. Tarjoamme yrityksille ja muulle yhteisölle maksuttomia yritys- ja kehittämispalveluja, joista osa on esitelty tällä sivulla.

Ota yhteyttä yhteisövastaaviimme ja katsotaan kuinka voisimme olla avuksi toiminnassanne!

DataBusiness-näkyvyyspalvelut yrityksille

Tarjoamme avointa dataa hyödyntäville yrityksille useita eri mahdollisuuksia näkyvyyden saamiseksi sivustollamme sekä järjestämissämme tapahtumissa.

  • Yritysesittelyssä voitte kertoa yrityksestänne sekä siitä, miten olette hyödyntäneet avointa dataa omassa liiketoiminnassanne.
  • Showcase-osiossa voitte tuoda esiin konkreettiset avoimen datan tuotteenne (sovellukset, palvelut).
  • Blogiin otamme mielellämme vastaan näkemyksiänne siitä, miten avoin data vaikuttaa ympäristössämme sekä esimerkiksi yrityksen näkökulmasta tuotettuja tekstejä avoimen datan mahdollisuuksista, kohdatuista haasteista ja yllättävistä löydöistä.
  • Otamme teidät mielellämme mukaan osaksi tapahtumajärjestelyjä ja tarjoamme mahdollisuuden puheenvuoroille.

DataBusiness Sparraus yrityksille ja kehittäjille

Mietityttääkö mikä on avoimen datan rooli sinun liiketoiminnassasi? DataBusiness Sparraus on yrityksen tai yrittäjäksi aikovan liiketoiminnan yhteisideointia erityisesti avoimen datan hyödyntämismahdollisuuksista. Tyypillisesti noin puolen päivän sparrauksen tuloksena syntyy selvitys yrityksen tai tiimin potentiaalista avoimen datan hyödyntämiselle liiketoiminnassa. Lisäksi verkotamme teemakohtaisesti yrityksiä kaupunkien ja muiden toimijoiden kanssa erilaisten yhteisten kehittämis- ja pilotointimahdollisuuksien löytämiseksi.

Kiinnostuitko? Kysy lisää yhteisövastaavilta.

DataBusiness-oppilaitosyhteistyö

Avoin data sisällöksi kursseille? Oppilaitosyhteistyössä kurssille tuodaan eri tavoin avointa dataa sisällöksi ja sovellettavaksi opiskelussa. Sisältöesimerkkinä ajankohtaiset kaupunkihaasteet ja niiden mahdollistama liiketoiminta olemassa olevan avoimen datan tukemana.

Tuloksena voi olla konkreettinen sovellus taikka esimerkiksi käyttäjätutkimukseen perustuva konsepti. Mukana voi olla myös yrityskumppaneita. Lisäksi pyrimme tukemaan opinnäytteiden jatkokehitystä esittelemällä niitä kaupungeissa ja kehittämisyhteisöissä.

Kurssitoteutuksia on tehty seuraavasti:

  • Turku: Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu
  • Tampere: Tampereen yliopisto, Teknillinen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Pääkaupunkiseutu: Laurea ammattikorkeakoulu, Metropolia ammattikorkeakoulu, Helsingin yliopisto, Aalto yliopisto
  • Oulu: Demola Oulu, Oulun ammattikorkeakoulu, Oulun yliopisto, Oulun Yritystakomo

Kiinnostuitko? Kysy lisää yhteisövastaavilta.

DataBusiness Cafe

Oletko järjestämässä tapahtumaa, johon haluat avoimen datan sisällöksi? Databusiness Cafe on verkostoitumistilaisuus, jonka voit tilata tapahtumaasi (vaikkapa kahvittelun lomaan) ja jossa kerrotaan avoimesta datasta ja sen hyödyntämismahdollisuuksista. Databusiness Cafe sisältää tilaisuuteen räätälöityjä demoja avoimen datan sovelluksista. Se voi myös olla itsenäinen tapahtuma, jossa pääasiana on yhteisen kiinnostuksen jakaminen, uudet kohtaamiset ja tietenkin rento meininki hyvän kahvin kera. Voit myös pyytää asiantuntijan puhumaan tilaisuuteesi avoimen datan hyödyntämisestä.

Kiinnostuitko? Kysy lisää yhteisövastaavilta.